Yalnız Mesajı Göster

Süleymaniye Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süleymaniye Çorbası Tarifi Yapılışı



Süleymaniye Çorbası Tarifi - Süleymaniye Çorbası Yapılışı - Süleymaniye Çorbası Nasıl Yapılır - Süleymaniye Çorbası Malzemeleri



250 gr kırmızı mercimek
125 gr ıspanak
125 gr margarin
1 Çorba kaşığı un
Yarım adet havuç
Yarım adet domates
Yarım adet kabak
Yarım adet soğan
Yarım adet patates
2 Diş sarmısak
Yeterince su
1 Çay kaşığı tuz
Köftesi için :
125 gr yağsız kıyma
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzün
Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyin
Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurun
3 su bardağı su ilave edip pişirin
Köftesi için:
Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave edin
Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyin
Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapın
Ve bu köfteleri yağda kızartın
Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dakika kadar pişirip ateşten alın
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla