08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Paça Çorbası Tarifi Yapılışı
Dil Paça Çorbası Tarifi
Dil Paça Çorbası Yapılışı
Dil Paça Çorbası
Dil Paça Çorbası Tarifi
Dil Paça Çorbası için Gerekli Malzemeler;
- 1 adet sığır dili
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- Yarım paket margarin
Terbiye için;
- 3 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limonun suyu
- Üzeri için sirke, sarımsak, pul kırmızıbiber
Dil Paça Çorbası Yapılışı;
* Dili yıkayıp, iyice temizledikten sonra 4′e bölünmüş 1 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak ve yeterince su ile haşlayalım
* Üzerinde oluşan köpükleri alıp, iyice pişirdikten sonra suyunu süzüp, eti ayıralım
* Dilin üzerindeki zarı ve boyun kısmına yakın olan kemik ve bezelerini ayıklayıp, bezelye büyüklüğünde doğrayalım
* Bu sırada başka bir tencerede unu margarin yağında kokusu çıkana kadar kavurup, dilin haşlanma suyundan kepçe kepçe ilave edelim
* Dili de tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatalım
* Terbiyesi için; unu, yumurtas sarısını ve limon suyunu bir kasede çırpalım
* Tencereden aldığımız bir kepçe et suyu ile terbiyeyi ılıştırıp tekrar tencereye ilave ederek bir taşım daha kaynatalım
* Ocaktan indirip ister sade olarak, istersek de üzerine sirke, sarımsak ve pul kırmızıbiberli yağ gezdirerek sıcak olarak servis yapalım
Afiyet olsun
|
|
|