Alman Usulü Kremalı Patates Çorbası Tarifi Yapılışı
Alman Usulü Kremalı Patates Çorbası Tarifi
Alman Usulü Kremalı Patates Çorbası Yapılışı
Alman Usulü Kremalı Patates Çorbası
(Sosis ve bezelye ile)
Malzemeler:
120 gram soyulmuş patates
35 gram blok tereyağı
2 gram sarımsak püresi
45 gram ince kıyılmış kuru soğan
25 gram süt kreması
50 gram kokteyl sosis
50 gram tane şok bezelye
½ adet tavuk bulyon
3 su bardağı su
Yeteri kadar Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz
Derin bir tencerenin içinde tereyağı kızdırıp, içine ince kıyılmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
Kuru soğanlar pembeleşince içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, bulyon ve suyu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız
Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip süzgeçten geçirin ,ayrı bir yerde sadece su ile haşladığımız bezelye tanelerini ve ince doğramış sosisleri içerisine ilave edip kremayı üzerine gezdirip servis tabağına alınız
|