Konu
:
Ezme Fasulye Çorbası Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ezme Fasulye Çorbası Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ezme Fasulye Çorbası Tarifi Yapılışı
Ezme Fasulye Çorbası Tarifi - Ezme Fasulye Çorbası Yapılışı - Ezme Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır - Ezme Fasulye Çorbası Malzemeleri
Malzemesi
1,5 su bardağı kuru fasulye
1 baş soğan
3 litre et suyu
1 kaşık un
1,5 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 kahve fincanı sirke
Tuz
Kuru fasulyeyi akşamdan bol suda ıslatın ve yıkayın
Pişirme işine geçtiğinizde, üzerini örtecek kadar suyla birlikte ateşe koyun
Bir baş soğanı soyup yıkadıktan sonra bütün olarak tencereye koyun ve orta ateşte ezilinceye kadar pişirin
İnce bir süzgeçten geçirdiğiniz muhallebi kıvamındaki ezme fasulyeyi çorba tenceresine birkaç kepçe et suyu ve unla birlikte koyup, et suyunun tümünü üzerine ekleyin
Tuz atın ve karıştırarak 5-10 dakika kadar kaynatın
Kızdırılmış kırmızı biberli tereyağını ekleyerek dağıtım kasesine boşaltın
Dilerseniz, ezilmiş sarımsakla karıştırılmış sirke eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul