08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı
Mercimekli Sebze Çorbası Tarifi - Mercimekli Sebze Çorbası Yapılışı - Mercimekli Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - Mercimekli Sebze Çorbası Malzemeleri
Malzeme
- Yarım su bardağı yeşil mercimek (1 su bardağı haşlanmış)
- Yarım su bardağı barbunya fasulyesi (1 su bardağı haşlanmış)
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 8 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayın
Kabakların kabuklarını kazıyıp, ince ince doğrayın
Havucun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayın
Sarımsakları kıyın
Yeşil mercimeği ve barbunya fasulyesini bir gece önceden ıslatıp, ıslattığınız su ile haşlayın
Haşlarken tuz kullanmayın
Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar renk alınca içine doğranmış havuçları, ilave edip, kavurun
Havuçlardan sonra doğranmış kabakları ekleyip, kavurmaya devam edin
Daha sonra içine haşlanmış barbunya ve mercimeği ilave edip, kavurun
En son olarak içine kırmızı pul biberi, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ve et suyunu ilave edip, karıştırın
Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıp, servis tabağına alıp, çorbayı sıcak olarak servis edin
|
|
|