Konu
:
Yoğurtlu Kuru Bakla Çorbası Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kuru Bakla Çorbası Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kuru Bakla Çorbası Tarifi Yapılışı
Yoğurtlu Kuru Bakla Çorbası Tarifi - Yoğurtlu Kuru Bakla Çorbası Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Kuru Bakla Çorbası Malzemeleri
Malzemeler - 4 Su bardağı Et Suyu
- 1 Su bardağı Kuru Bakla
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek kaşığı Un
- 1 Su bardağı Yoğurt
- 4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, TuzÜzeri İçin - 1 Tutam Dere Otu
- 2 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Yemek kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanışı Kuru baklayı düdüklü tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin
1 saat pişirip ocaktan alın
Ilındıktan sonra suyuyla beraber el blender'ından geçirip pürüzsüz kıvama gelmesini sağlayın
Soğanı rendeleyin
Tencereye zeytinyağı, soğan ve unu alın
Un açık kahverengi renk alıncaya ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurup ocaktan alın
Diğer yanda yoğurt ve 4 su bardağı et suyunu bir kapta çırpıp tuz ilave edin
Kavrulmuş un ve soğanın üzerine robottan geçirilmiş kuru baklayı ekleyip karıştırın
Et suyuyla çırpılmış yoğurdu da ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın
Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın
Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını alıp toz biberi ekleyin ve kızdırın
Dereotunu ince kıyın
Çorbayı kaselere alıp üzerine dereotu serpiştirin ve zeytinyağında kızdırdığınız toz biberi gezdirerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul