Konu
:
Keşam Çorbası Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Keşam Çorbası Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşam Çorbası Tarifi Yapılışı
Keşam Çorbası Tarifi
Keşam Çorbası Yapılışı
Keşam Çorbası
Keşam Çorbası
Malzemeler:
1 çay bardağı köftelik bulgur, 1/2 çay bardağı irmik, 400-500 gr süzme yoğurt,
1 lt su (6 su bardağı), 3-4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Süzme yoğurdun üzerine su ilave edilerek iyice ezilir
Pütürsüz hale gelen karışımın içine köftelik bulgur ve irmik ilave edilerek karıştırılır
Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tencere ocağa alınır ve karışım kaynayana kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırılır
İnce bulgur piştiği zaman tencere ocaktan alınır
Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağı konduktan sonra ocak yakılır
Kızdırılan yağın içine dövülmüş sarımsak ilave edilir ve altüst edildikten sonra pişen çorbanın üzerine ilave edilir
Yeterli miktarda tuz ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul