Yalnız Mesajı Göster

Tantuni (Mersin)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni (Mersin)



MALZEMESİ

1 kg kuzu kuşbaşı

1 yemek kaşığı margarin

1 adet kuru soğan

2 adet yeşil soğan

2 adet domates

1 adet yeşil soğan

1 yemek kaşığı toz biber

1 tatlı kaşığı tuz


TARİF

Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin 1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın Etleri kenara alın Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun Etleri tekrar saca koyup karıştırın Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla