Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Keşkek-Tavuk Yemekleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Keşkek-Tavuk Yemekleri



TAVUKLU KEŞKEK




Malzemeler ; 4 kişi için

1 su bardağı Aşurelik Buğday


4 adet Tavuk Butu


2 yemek kaşığı Tereyağ


tuz ve pul biber, kimyon


Yapılışı;

Buğdayı önceden bir kaç saat ıslatın Düdüklü tencereye kemikleri ve derisi ayrılmış tavuklarla buğdayı koyup tuz eklemeden pişirin Tuz buğdayın pişmesini geciktireceği için sonra eklenir İyice pişince tahta kaşıkla vurarak ya da el blenderi yardımı ile ezin


Tavukla buğdayın birbiri ile iyice hallolmasını sağlayın Tuzu ve kimyonu bu aşamada ekleyebilirsiniz Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağ ve pul biber karışımı gezdirin


Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla