Konu
:
Güveçte Tavuk Şnitzel...
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Tavuk Şnitzel...
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Tavuk Şnitzel...
malzemeler:
2 kişilik:
2 büyük ya da 4 orta boy tavuk fileto
1 paket tavuk pane harcı
2 adet küp küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağından biraz fazla su
Yarım su bardağı rende kaşar peyniri
3-4 sivri biber
3 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı biber
Tavukları kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ
(Genelde önce 1 adet çırpılmış yumurtaya, ardından pane harcına bulanarak hazırlanıyor) Pane harcınız yoksa tuz ile tatlandırdığınız galeta unu da kullanabilirsiniz
Bir tavaya yağı koyup kızdırın, tavukları arkalı önlü kızartın
Güveç kaplarına alın
İnce ince doğranmış biberleri koyup biraz kavurun
Domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin
Biraz daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatın
10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra domatesli biberli harcı, güveç kaplarına, tavukların üzerlerine paylaştırın
200 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar biraz kızarıncaya dek pişirin
Afiyet Olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul