Konu
:
Hardallı Kuzu Pirzolası
Yalnız Mesajı Göster
Hardallı Kuzu Pirzolası
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hardallı Kuzu Pirzolası
Hardallı Kuzu Pirzolası (4 Kişilik)
Malzemeler:
4 büyük veya 8 küçük kuzu pirzolası
Tuz ve karabiber
Taze maydanoz, süslemek için
Hardal sosu için:
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarmısak, ezilmiş
2 çay kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI :
Pirzolaları bir kızartma kabına koyup tuz ve biberleyin
Hardal sosunu hazırlayın
Küçük bir köşede hardalı, soya sosunu ve sarımsağı çırparak karıştırın
Yağı azar azar damlatarak ekleyin
Sosu pirzolaların üstüne yayın ve serin bir yerde 2 saat bekletin
Fırını 190C'ye ısıtın
Kızartma kabını fırına koyup, pirzolaları 25 dakika, bir kez çevirerek pişirin
Pirzolaları servis tabağına alıp taze maydanozla süsleyerek servis yapın
DİKKAT:
Pişirme süresi boyunca pirzolalar ilk yarısında çevrilmeli, aksi takdirde etin üstünde sert bir kabuk oluşur
SERVİS ÖNERİLERİ: Kabakla veya yeşil fasulyeyle, yeşil salata ve fırında patatesle sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul