Yalnız Mesajı Göster

Patates Ve Sarımsaklı Piliç Fırın

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Ve Sarımsaklı Piliç Fırın



Patates ve Sarımsaklı Piliç Fırın

MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 50 dkKaç Kişilik 4Yöntem 1 Adet bütün piliç
500 gr tatlı kabak
500 gr patates
10 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet taze kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı[*]Kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın[*]Bütün pilici bir bıçak veya tavuk makası yardımı ile 16 eşit parçaya ayırın[*]Geniş bir fırın tepsisine parçalanan piliçleri, haşlanmış tatlı kabak ve patates, soyulmamış sarımsak , kekik, tuz ve karabiberi ilave edin[*]Tereyağını eriterek üzerlerine gezdirin[*]Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında bütün malzemeler altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin[*]Sıcak olarak servis yapın[/list]

Alıntı Yaparak Cevapla