Konu
:
Bisketli Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Bisketli Piliç
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bisketli Piliç
krema
·
1 su b
bezelye
·
1 kase mantar
·
3 domates
·
1 soğan
·
3 diş sarımsak
·
tuz,karabiber
·
sıvıyağ
Bisket için:
·
2 su b
un
·
4 tatlı k
kabartma tozu
·
yarım çay k
karbonat
·
1 çay k
tuz
·
100 gr
margarin
·
1 su b
süt
1 çorba k
sirke
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz, margarin alınır
Üzerine 1 su b
sütün içine yarım limon suyu karıştırılarak hamura eklenir
Hamur çok fazla yoğrulmadan çay bardağı ya da çember yardımıyla kesilir
Bitişik olarak tepsiye dizilerek 230 derecelik fırında pişirilir
Diğer taraftan tavuk ince kesilerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra tek taraflı pişirilir
Ayrıca tencereye sıvıyağ, soğan ve mantar alınarak sotelenir
Daha sonra üzerine bezelye, domates, biber eklenerek sotelenmeye devam edilir
Pişmesine yakın tavada çevrilmeden pişirilen tavuklar ilave edilir
En son ocaktan alındıktan sonra tavuklar çıkarıldıktan sonra krema eklenir
Pişen ekmekler servis tabağının kenarıan dizilir
Ortasına tavuk ve hazırlanan kremalı harç dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul