Yalnız Mesajı Göster

Bisketli Piliç

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bisketli Piliç



krema
· 1 su bbezelye
· 1 kase mantar
· 3 domates
· 1 soğan
· 3 diş sarımsak
· tuz,karabiber
· sıvıyağ
Bisket için:
· 2 su bun
· 4 tatlı kkabartma tozu
· yarım çay kkarbonat
· 1 çay ktuz
· 100 grmargarin

· 1 su bsüt
  • 1 çorba ksirke
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz, margarin alınır Üzerine 1 su b sütün içine yarım limon suyu karıştırılarak hamura eklenir

Hamur çok fazla yoğrulmadan çay bardağı ya da çember yardımıyla kesilir
Bitişik olarak tepsiye dizilerek 230 derecelik fırında pişirilir

Diğer taraftan tavuk ince kesilerek tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra tek taraflı pişirilir
Ayrıca tencereye sıvıyağ, soğan ve mantar alınarak sotelenir
Daha sonra üzerine bezelye, domates, biber eklenerek sotelenmeye devam edilir
Pişmesine yakın tavada çevrilmeden pişirilen tavuklar ilave edilir En son ocaktan alındıktan sonra tavuklar çıkarıldıktan sonra krema eklenir
Pişen ekmekler servis tabağının kenarıan dizilir
Ortasına tavuk ve hazırlanan kremalı harç dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla