Yalnız Mesajı Göster

Baklalı Ve Etli Enginar Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklalı Ve Etli Enginar Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir



Baklalı ve Etli Enginar Tarifi, Yapılışı, Tarifi Nedir




MALZEMELER
250 gram kuşbaşı kuzu eti
150 gram iç bakla
2 adet enginar
10-12 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI
1 Arpacık soğanları zeytinyağında bir süre kavurun
2 Salçayı ve eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin
3 Tencerenin içinde etlerin ortasına enginarları dizerek yerleştirin

NOT: Enginarların kalın dış yapraklarını ayıklayın Üst kısımlarından da kesin Arzu ederseniz bütün yapraklarını da ayıklatıp kullanabilirsiniz
4 İçbaklaları çevresine dizin
5 Enginarların üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ve tuz ilave edip ağzı kapalı şekilde hafif ateşte suyunu çekene dek pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla