Konu
:
Şehriyeli Pilavlı İncik
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Pilavlı İncik
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Pilavlı İncik
pirinç
1 su b
arpa şehriye
750 gr
kuzu incik
2 defne yaprağı
1 çorba k
salça
1 soğan
4 biber
2 domates
sıvıyağ
tuz,tane karabiber
su
Hazırlanışı :
İlk olarak incikleri sıvıysğda sotelenmeye alın
Üzerine ince doğranmış soğanlar eklenerek iyice sotelenir
Daha sonra pişirecek kadar su ve salça ilave edilerek pişirilir
İncikler pişince fırın kabına önce ayıklanıp yıkanmış pirinç ve şehriye konur
Daha sonra üzerine pişen incikler ve doğranmış domates ve biber konulur
Üzerine inciklerin piştiği et suyu ve biraz daha sıcak su ilave edilerek tuzu ve baharatı eklenerek incikler kızarıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul