Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Pilavlı İncik

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Pilavlı İncik



pirinç
1 su barpa şehriye
750 grkuzu incik
2 defne yaprağı
1 çorba ksalça
1 soğan
4 biber
2 domates
sıvıyağ
tuz,tane karabiber
su


Hazırlanışı :

İlk olarak incikleri sıvıysğda sotelenmeye alın Üzerine ince doğranmış soğanlar eklenerek iyice sotelenir Daha sonra pişirecek kadar su ve salça ilave edilerek pişirilir İncikler pişince fırın kabına önce ayıklanıp yıkanmış pirinç ve şehriye konur Daha sonra üzerine pişen incikler ve doğranmış domates ve biber konulur Üzerine inciklerin piştiği et suyu ve biraz daha sıcak su ilave edilerek tuzu ve baharatı eklenerek incikler kızarıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla