Konu
:
Fırında Bonfile Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Bonfile Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Bonfile Tarifi
FIRINDA BONFİLE
750 gram bonfile
20 gram margarin (1 çorba kaşığı)
Tuz
1 Eti ancak alabilecek büyüklükteki bir kaba; bir silme çorba kaşığı margarin ile
üst
ve geniş kısmından tek parça bırakılmış 750 gr
bonfileyi kesmeden olduğu gibi koyarak, eti ateşi üstten verilmiş kızgın fırına sürmeli ve eti 10 - 12 dakika bir, 10 - 12 dakika da diğer tarafı olmak üzere toplam olarak 20 - 24 dakika pişirmelidir
2 Et piştikten sonra; fırın ısısını yarıya kadar kısmak suretiyle bonfileyi beş dakika daha pişirmeli ve fırından alarak, tuzlamalı ve tabağa alarak üstüne salçasını dökmeli ve servis yapmalıdır
Not: 20 dakika pişen et kanlı, 24 dakika pişen ise az kanlı olur
Fakat bonfileyi bundan fazla pişirmek doğru değildir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul