Yalnız Mesajı Göster

Fırında Bonfile Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Bonfile Tarifi



FIRINDA BONFİLE

750 gram bonfile
20 gram margarin (1 çorba kaşığı)
Tuz

1 Eti ancak alabilecek büyüklükteki bir kaba; bir silme çorba kaşığı margarin ile üst ve geniş kısmından tek parça bırakılmış 750 gr bonfileyi kesmeden olduğu gibi koyarak, eti ateşi üstten verilmiş kızgın fırına sürmeli ve eti 10 - 12 dakika bir, 10 - 12 dakika da diğer tarafı olmak üzere toplam olarak 20 - 24 dakika pişirmelidir
2 Et piştikten sonra; fırın ısısını yarıya kadar kısmak suretiyle bonfileyi beş dakika daha pişirmeli ve fırından alarak, tuzlamalı ve tabağa alarak üstüne salçasını dökmeli ve servis yapmalıdır

Not: 20 dakika pişen et kanlı, 24 dakika pişen ise az kanlı olur Fakat bonfileyi bundan fazla pişirmek doğru değildir

Alıntı Yaparak Cevapla