Yalnız Mesajı Göster

Körili Mantarlı Tavuk - Körili Mantarlı Tavuk Yapilisi - Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Mantarlı Tavuk - Körili Mantarlı Tavuk Yapilisi - Tarifi



Malzemeler :
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6 mantar
  • 1 çorba ksöke un
  • 15 su bsüt
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • köri
Üzeri için:
  • 2 patates
Hazırlanışı : İlk olarak soğan ve sarımsağı sıvıyağda kavurun Ardından üzerine doğranmış konserve mantarı da ekleyin Tavuk göğsünü minik küp doğrayarak soğan, mantar karışımına ekleyin Bir süre kavurduktan sonra tuzunu ve körisini ayarlayın En son un ve sütü ekleyerk bir süre daha kısık ateşte pişirin Kıvamı koyu olursa az su veya süt ile kıvamını açabilirsiniz

Patatesleri incecik doğrayarak kızartın Kızarttığınız patatesleri hazırladığınız körili tavukla beraber servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla