Konu: Frig Pilavı
Yalnız Mesajı Göster

Frig Pilavı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frig Pilavı




Frig Pilavı


8-10 kişilik
10 dakika
Tencerede orta ateşte 30 dakika

Tencere, Tahta kaşık, Bıçak, Kesme tahtası

Frig bulguru (2 su bardağı), Domates (2 adet), Kırmızıbiber (Yarım), Sarıbiber (Yarım), Soğan (2 adet), Maydanoz (1 tutam), Salça (1 çorba kaşığı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı), Pulbiber (1 tatlı kaşığı), Tereyağı (2 çorba kaşığı)





Püf Noktası

Frig pilavını önceden soğuk suda yıkayın ve haşlayın Soğanı çok iyi kavurmanız gerekir
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz





Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin

Soğanları tencereye ilave edin ve yaklaşık 3 dakika soğanlar pembeleşene kadar kavurun






Soğanlar kavrulduktan sonra renkli biberleri ekleyin 1 çorba kaşığı salçayı da ilave ederek iyice karıştırın














İçine haşlanmış frig bulgurunu malzemelerin üzerine ekleyin

1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulbiberi de serptikten sonra bir iki karıştırın Pilavınız servise hazır



Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla