08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frig Pilavı
Frig Pilavı
8-10 kişilik
10 dakika
Tencerede orta ateşte 30 dakika
Tencere, Tahta kaşık, Bıçak, Kesme tahtası
Frig bulguru (2 su bardağı), Domates (2 adet), Kırmızıbiber (Yarım), Sarıbiber (Yarım), Soğan (2 adet), Maydanoz (1 tutam), Salça (1 çorba kaşığı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı), Pulbiber (1 tatlı kaşığı), Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Püf Noktası
Frig pilavını önceden soğuk suda yıkayın ve haşlayın Soğanı çok iyi kavurmanız gerekir
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz
Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin
Soğanları tencereye ilave edin ve yaklaşık 3 dakika soğanlar pembeleşene kadar kavurun
Soğanlar kavrulduktan sonra renkli biberleri ekleyin 1 çorba kaşığı salçayı da ilave ederek iyice karıştırın

İçine haşlanmış frig bulgurunu malzemelerin üzerine ekleyin
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulbiberi de serptikten sonra bir iki karıştırın Pilavınız servise hazır
Afiyet Olsun
|
|
|