Konu
:
Şişte Şatobrian Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şişte Şatobrian Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şişte Şatobrian Tarifi
ŞİŞTE ŞATOBRİAN
750 gram
sığır
eti (bonfile tarafı)
40 gram tereyağı ya da 40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve kara
biber
1 Sığır bonfilesinin olanağınca kalınca olan
üst
geniş kısmından 750 gram et alarak, yanındaki parlayan bütün sinirleri temizlemeli ve her bir tarafını iyice zeytinyağıyla yağladıktan sonra, fileyi kesmeden ortasından, uzunluğuna bir şişe geçirmelidir
2 Sonra şişe geçirmiş olduğu
muz
et, pek harlı olmayan kömür ateşinin aşağı yukarı 4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtarak, her pişen tarafı
tavuk
tüyü ile arada bir yağlamak suretiyle etin önce bir, sonra da diğer tarafını nar gibi oluncaya kadar her iki tarafını 10 - 12 şer dakika hesabiyle 20 - 22 dakika pişirmelidir
3 Sonra fileyi ateşten alarak, tuz ve
biber
ledikten sonra tabağa yerleştirmeli, üstüne de iyice donmuş bir haldö 2 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ve Metrdotel salçasını oturtmalı ve Şatobrian'ı servis yapmalıdır
(Sofrada dilimlere kesmek suretiyle servis yapmalıdır
)
NOT: Yuvarlak ve uzun fileyi şişe geçirmeden ızgara üstünde de pişirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul