Yalnız Mesajı Göster

Etli Madımak Yemeği Yapilisi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Madımak Yemeği Yapilisi



kuzu kuşbaşı
150 gr pastırma
2 demet madımak
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı iri bulgur
Pul biber
Karabiber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Madımağı ayıklayın, yıkayıp suda bekletin
Tencereye zar şeklinde doğranmış soğanı ve kuşbaşı eti koyun Et suyunu bırakıp çekince salça, karabiber ve tuz koyup 4-5 dakika soteleyin 2 bardak sıcak su ilave edip 30 dakika pişirin 1 kahve fincanı bulgur koyup 15 dakika daha pişirin Ocağı kapatıp yemeğe küçük küçük doğradığınız pastırmayı ekleyin Pul biberi sıvıyağda kızdırın, madımağın üstüne döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla