Konu
:
Taze Etli Bezelye Tarifi - Taze Etli Bezelye Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Taze Etli Bezelye Tarifi - Taze Etli Bezelye Nasıl Yapılır
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Etli Bezelye Tarifi - Taze Etli Bezelye Nasıl Yapılır
TAZE ETLİ BEZELYE
Malzemeler ; 4 kişi için
1 Kg Taze Bezelyenin içi
250 gr Kuşbaşı Et
1 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
3 kaşık Yağ
3 su bardağı Su
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz
Hazırlanışı;
Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur
Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince ince kesilmiş domates eklenir
Kavrulmaya devam edilir
Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir
Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir
Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul