Yalnız Mesajı Göster

Taze Etli Bezelye Tarifi - Taze Etli Bezelye Nasıl Yapılır

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Etli Bezelye Tarifi - Taze Etli Bezelye Nasıl Yapılır



TAZE ETLİ BEZELYE


Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Taze Bezelyenin içi


250 gr Kuşbaşı Et


1 adet Kuru Soğan


3 adet Domates


3 kaşık Yağ


3 su bardağı Su


1 tatlı kaşığı Toz Şeker


Tuz



Hazırlanışı;

Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince ince kesilmiş domates eklenir Kavrulmaya devam edilir


Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir


Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir

Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla