Konu
:
Mantarlı &Amp; Krema Soslu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı &Amp; Krema Soslu Tavuk
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı &Amp; Krema Soslu Tavuk
Malzemeler :
4 çorba kaşığı tereyağ
400 gr iyi dövülmüş piliç eti
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı mantar
2 çay kaşığı hardal
200 ml süt kreması
(küçük bir kutu)
1/3 su bardağı kornişon turşu
tuz, karabiber
Süslemek için bir tutam maydanoz
Bir tavada, yemeklik doğranmış soğanları 2 kaşık tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım
İnce doğranmış mantarları da ilave edip 5-6 dakika daha pişirelim
Ocağın altını kapatıp, bir kenarda bekletelim
İyi dövülmüş olan tavuk etini ½ cm lik ince şeritler halinde doğrayıp, başka bir tavada kalan tereyağı ile harlı ateşte yaklaşık 10 dakika kadar çevirerek kızartalım
Mantarlı soğanlı karışımı tavuk etlerine ilave edip birlikte 4-5 dakika daha pişirelim
Yemeği ateşten almadan biraz önce etlere ince şeritler halinde doğranmış olan kornişon turşuyu, hardalı ve kremayı da ilave edip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirelim
Tuz ve karabiber ilave edelim
Servis ederke kıyılmış maydanoz ile süsleyelim
Ben bu yemeğin yanında erişte (özellikle renklisini) veya pilav ile servis etmenizi özellikle tavsiye ederim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul