Konu
:
Enginarlı Bonfile Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Bonfile Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Bonfile Tarifi Yapılışı
Enginarlı Bonfile
Bonfile Tarifi - Enginarlı Bonfile Nasıl Yapılır - Et Yemekleri
Malzemeler
Tukaş Enginar’dan 4 enginar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
400 g bonfile
2 orta boy havuç
200 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
½ çay kaşığı tozşeker
4 defne yaprağı
½ demet dereotu
½ çay kaşığı karabiber
Tuz
Tarifi
Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin
Sarımsakları soyup, ince ince dilimleyin
Arpacık soğanların kabuklarını soyun
Havuçları ve derotunu temizleyip, incecik dilimleyin
Zeytinyağının yarısını tavaya dökün ve eti kısık ateşte kavurun
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, pişirin
30x30 cm ebatlarında yağlı kağıt kesin
Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin
Yağlı kağıdın kenarlarını yukarıya doğru kaldırın
Bonfile, sarımsak, soğan, havuç ve defne yapraklarını enginarların içine paylaştırın
Üzerlerine ve altlarına çok az kaynar su ilave edin
Yağlı kağıdın kenarlarını enginarların üzerine kapatın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Dilerseniz bu yemeği Tukaş Acı Biber Turşusu ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul