Yalnız Mesajı Göster

Alevli Biberli Biftek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alevli Biberli Biftek Tarifi Yapılışı



Biftek Nasıl Pişirilir - Biberli Biftek - Alevli Biberli Biftek Nasıl Yapılır - Fransız Usulü Biftek - Kremalı Biftek





4 kişi için MALZEME:


4 adet biftek (150 gr tanesi)

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı, yoksa soğan

1 kahve fincanı dömi glas

1 çorba kaşığı tereyağı (Varsa 4 çorba kaşığı krema)



YAPILIŞI


Tane karabiberleri eziniz, biftekleri ezilmiş karabibere bulayıp tuzlayınız

Flambe ocağını misafirin önünde yakıp tavayı üzerine koyarak kızdırınız

Bir kaşık tereyağı ilâve edip yağ yanmadan, hemen biftekleri ilâve edip üçer dakika alt üst çevirerek pişiriniz


Soğanı serpip bir dakika soğanla beraber alt üst çevirerek pişirip biftekleri bir tabağa çıkarıp tavanın içine dömi glas ve kremayı ilâve ediniz

Bir iki dakika kaynatıp altındaki ateşi söndürünüz


Kalan tereyağını tavanın içine karıştırarak yedirerek biftekleri ilâve ediniz

Tavadaki sosa alt ve üst bulayıp sosla beraber servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla