Konu
:
Alevli Biberli Biftek Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Alevli Biberli Biftek Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alevli Biberli Biftek Tarifi Yapılışı
Biftek Nasıl Pişirilir - Biberli Biftek - Alevli Biberli Biftek Nasıl Yapılır - Fransız Usulü Biftek - Kremalı Biftek
4 kişi için MALZEME:
4 adet biftek (150 gr
tanesi)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı, yoksa soğan
1 kahve fincanı dömi glas
1 çorba kaşığı tereyağı (Varsa 4 çorba kaşığı krema)
YAPILIŞI
Tane karabiberleri eziniz, biftekleri ezilmiş karabibere bulayıp tuzlayınız
Flambe ocağını misafirin önünde yakıp tavayı üzerine koyarak kızdırınız
Bir kaşık tereyağı ilâve edip yağ yanmadan, hemen biftekleri ilâve edip üçer dakika alt üst çevirerek pişiriniz
Soğanı serpip bir dakika soğanla beraber alt üst çevirerek pişirip biftekleri bir tabağa çıkarıp tavanın içine dömi glas ve kremayı ilâve ediniz
Bir iki dakika kaynatıp altındaki ateşi söndürünüz
Kalan tereyağını tavanın içine karıştırarak yedirerek biftekleri ilâve ediniz
Tavadaki sosa alt ve üst bulayıp sosla beraber servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul