Konu
:
Beğendili Kuzu İncik Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beğendili Kuzu İncik Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beğendili Kuzu İncik Tarifi
Beğendili Kuzu İncik Tarifi
Malzemeler:
4 adet kuzu incik but
20 adet erik kurusu
8 adet uzun patlıcan
40 gr taze iç fındık
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızıbiber
biberiye
tabak süslemek için baharat
Beğendi Malzemesi:
8 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
yeterince muskat
tuz ve biber
Hazırlanışı:
İncikler bir tencerede soğan, sarımsak ile sotelenir
Salçası ve suyu ilave edilip 2,5 saat kaynatılır
Piştikten sonra soğutulup, kemiğinden ayrılır
Ufak parçalara bölünür
Tencerede kalan sos koyulaşana kadar çektirilip kıvamı ve
yoğunluğu
artırılır
Haşlanan etlere taze fındık içi
katılıp
kalıplara doldurulur
Temizlenmiş
incik kemikleri bu kalıpların ortasına tekrar koyulur
Erik Püresi:
Kuru erikler suda haşlanır
Çekirdekler çıkartılıp püre haline getirilir
Bir spatula ile kalıplara yerleştirdiğimiz etlerin üzerine sürülür
Patlıcan Püresi:
Patlıcanlar közlenip soyulur
Çekirdekleri ayıklanır ve kalburdan geçirilir
Bir tencerede tereyağı eritilip un ilave edilir
Un biraz kavrulduktan sonra süt ilave edilip beşamel yapılır
Daha sonra kalburdan geçirdiğimiz patlıcanlar ilave edilir ve son olarak muskat tuz ve biber ile tatlandırılır
Daha sonra köpük
krema
makinesi içersine koyulur ve tabağa sıkılır
Patlıcan köpüğü
servis
tabağına sıkılır
Üzerine kuzu incikler koyulup çektirilmiş sos ile birlikte
servis
edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul