08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi - Fırında Patatesli Tavuk Yapılışı - Fırında Patatesli Tavuk Malzemeleri
Fırında Patatesli Tavuk
Ara 1, 2009
Kategoriler: Sizden Gelen Tarifler, Tavuk Yemekleri
Etiketler: baharatr, domates, fırında tavuk, patates, salça, soğan, tavuk fileto, Tavuk Yemekleri, Yemek Tarifleri, zeytinyağ
Fırında Patatesli Tavuk, Yemek Tarifleri
Hazırlanışı
2 Orta Boy Patates
1 Baş Soğan
1/2 Kg Tavuk Fileto
1 Domates
2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Kaşık Salça
Tuz ve Baharat
Hazırlanışı
Patatesler küp şekilde doğrandıktan 10 dk kadar su içerisinde bekletilir Bu esnada tavuklar iri kuşbaşı doğranıp ayrı bir kapta yarım bardak su ile pişirilir bekletilen patatesler içerisine 2 kaşık yağ konulan tepsinin içerisine doğranmış soğanlar ile birlikte konulup önceden 200 dereceye kızdırılmış fırında 10 dakika pişirilir daha sonra içerisine tavuklar ve bir kapta su ile karıştırılan salçalı su ilave edilir isteğe göre yeteri kadar tuz ve baharat eklemesi yapılır takribi 30 – 40 dakika kadar fırında pişirilir isteğe göre domateslerin çok erimesini istemiyorsanız son 10 dk domatesleri üzerine serip pişirin
|
|
|