Konu
:
Doğaba Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Doğaba Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğaba Tarifi Yapılışı
et yemeği tarifi - doğaba nasıl pişirilir
Doğaba malzemeleri
1 su bardağı aşurelik buğday
750 gr kemikli et (kol veya kaburga)
10 su bardağı su
500 gr süzme yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Kekik
Kırmızı pulbiber
Tuz
Köfte malzemesi
250 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
Nane
Kekik
Karabiber
Tuz
Doğaba:
Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister
Bu da onlardan biri
Buğdayı akşamdan ıslatın
Ertesi gün yıkayıp süzün
Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun
Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin
Köfte için; pirinci 20 dakika sıcak suda bekletin
Süzüp robottan geçirin
Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun
Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın
Süzme yoğurdu bir kaba alın
Yumurta ve unu ekleyip çırpın
Biraz su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin
Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin
Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin
Tencereyi ocaktan alın
Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın
Tuz ve baharat ekleyip karıştırın
Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul