Konu
:
Fıstıklı Kuzu Sarma Tarifi - Fıstıklı Kuzu Sarma Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Kuzu Sarma Tarifi - Fıstıklı Kuzu Sarma Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Kuzu Sarma Tarifi - Fıstıklı Kuzu Sarma Yapılışı
Fıstıklı Kuzu Sarma Tarifi
Malzemeler:
(4 kişilik)
500 gr kuzu parça eti
2 yemek kaşığı
dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı çamfıstığı
1 yemek kaşığı syçiçeği yağı 3-4 yaprak pazı Tuz, karabiber
2 patlıcan
3 salçalık kırmızıbiber
1 limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Pazıları kaynar suda 1 dakika kadar kaynatıp soğuk suyun altında süzün
Fıstıkları 1 tatlı kaşığı yağda kavurun
Ayrı bir kasede zeytinyağı ile kekiği karıştırın
Patlıcanları alacalı soyup boyuna dilimleyin ve tuzlu suda 15 dakika bekletin
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip boyuna ikiye kesin
Patlıcan ve biberleri fırça yardımıyla sıvıyağla yağlayın ve ızgarada közleyin
Eti tezgahın üzerine yayıp tuz ve karabiber serpiştirin
Pazıları etin üzerlerini (damarlarını kesip ayırın) örtecek şekilde yayın
Rulo şeklinde sarıp şişe dizin
Hafifçe ızgarada kızartılmış biber ve patlıcan dilimlerini de rulo şeklinde sararak yan yana dizin, isteğe göre dilimlenmiş limonları da şişe dizebilirsiniz
Şişlerin üzerini kekikli zeytinyağı karışımından sürün, yağlanmış fırın ızgara telinin üzerine yerleştirin
200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin
Fırından alın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul