Konu
:
Soslu Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Tavuklu Mantar Sote Tarifi Yapılışı
tavuk sote nasıl yapılır - mantar sote tarifi - soslu tavuk sote
MALZEMELER
3/4 çay bardağı sıvıyağ
Yarım kg kuşbaşı tavuk eti
Yarım kg kültür mantarı
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım çorba kaşığı soya sosu
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım paket çiğ krema
1 adet orta boy domates
5-6 adet kornişon turşu
Dereotu, tuz
YAPILIŞI
1- Ön hazırlık olarak mantarları boyuna dilimler halinde keselim
Kuru soğanları küçük küçük doğrayalim
Sıvıyağın yarısını tavaya alıp kızdıralım
Kuşbaşı tavuk etlerini tavaya aktarıp kızartalım
Sık sık çevirerek, etlerin etrafı beyaz bir renk alıp yumuşayana dek soteleyelim
Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdıralım
Üzerine soğanları katıp hafifçe sarartalım ve mantarları ekleyelim
Mantarları, bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım
Tuzunu ayarlayıp, mantarların üzerine yarım çorba kaşığı soya sosunu ekleyelim
2- Ateşten aldığımız soya soslu mantarları sotelenmiş tavuk etleriyle aynı tavada birleştirelim
Bu şekilde 1 dakika daha kavuralım, 1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı tepeleme unu ekleyip iyice karıştıralım
Bu karışıma da etli mantarları ekleyelim
Karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha pişirelim
Tuzunu ayarlayalım
3- En son olarak yarım paket çiğ kremayı ekleyelim
1-2 kez daha karıştırıp hemen ateşten alalım
Üzerine dilimlenmiş kornişon turşusunu ve domatesi ekleyelim
Sıcak servis yapalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul