Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Ciğeri Pate Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Ciğeri Pate Tarifi Yapılışı



tavuk ciğeri nasıl pişirilir - tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri ile neler yapılır - kremalı tavuk ciğeri - muskatlı tavuk ciğeri tarifi




MALZEMELER


1 kg tavuk ciğeri

100 gr çiğ krema

1 su bardağı tavuk suyu

1 çorba kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı limon suyu

1 adet bir küçük soğan

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

tuz

karabiber


HAZIRLANIŞI


Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün


Soğuduktan sonra, mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın, tavuk suyu, kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin


Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla