Konu
:
Dana Bresaola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dana Bresaola Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Bresaola Tarifi
Dana Bresaola Tarifi
Malzeme:
10 dilim dana bresaola
Akdeniz yeşillikleri
Armut Sos İçin :
750 gram armut
yarım tatlı kaşığı köri
2 adet soğan
4 diş sarımsak
taze zencefil
5 adet karanfil
yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı acı tatlı sos
yarım su bardağı elma sirkesi
yarım çorba kaşığı Tuz
1 adet çubuk tarçın
5 adet kakule
yarım su bardağı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
Trüf aromalı aioli sos için :
6 diş fırınlanmış sarımsak
1 adet yumurta
2 ml trüf yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
15 ml su
125 ml Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
Tuz
Armut sos için; kabukları soyulmuş armut, soğan ve sarmısakları doğrayın
Soğan, sarmısak ve zencefili zeytinyağında soteleyin
Armutları ekleyin
Tüm malzemeyi yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırıp bir taşım kaynatın
Daha sonra kısık ateşte 10 dakika pişirip, süzün
Aioli sos için; zeytinyağı hariç bütün malzemeyi bir kabın içinde çırpma teli ile iyice karıştırın
Bu karışıma, zeytinyağını mayonez yapar gibi azar azar hatta damla damla yedirerek ekleyip, sosu hazırlayın
Dana bresaolayı bıçakla ya da kesme makinesinde ince ince dilimleyin
Aralarına Akdeniz yeşillikleri koyarak sarın
Tabağa armut sostan yayın
Üzerine iki parça sarılmış bresaola dilimi yerleştirin
En üste trüf aromalı aioli sos ekleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul