Yalnız Mesajı Göster

Soslu Biftek Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Biftek Tarifi Yapılışı



Soslu Biftek Tarifi - Soslu Biftek Yapılışı - Soslu Biftek Nasıl Yapılır - Soslu Biftek Malzemeleri



500 gr biftek
1 yemek kaşığı Knorr Toz Et Bulyon
1 adet havuç
1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni
4 adet taze soğan
½ yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zencefil
1 adet portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı
1 Küçük bir kaseye, şerit doğranmış etleri, portakal ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırdıktan sonra 15 dakika marine edin
2 Yayvan bir tencerede ayçiçek yağını kızdırıp şeritler halinde doğranıp marine edilmiş etlere renk verin
3 Etler renk alınca içine çubuk çubuk doğranmış havuçları, kıyılmış taze soğanları, Knorr Toz Et Bulyon'u, zencefili, karabiberi, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni'yi ve suyu koyup bir taşım kaynatın
4 En son olarak içine mısır nişastası ve az suyu küçük bir kasede karıştırıp ilave edin Tencerenin kapağını açık olarak bir taşım kaynatıp sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla