Konu
:
Norveç Somon İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Norveç Somon İzgara Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Norveç Somon İzgara Tarifi
Norveç Somon Izgara Tarifi
Malzeme:
180 gram somon fileto
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
yarım kırmızı soğan
1 adet defne yaprağı
yarım limon
yarım soğan
100 gram ıspanak
1 çorba kaşığı krema
1 demet karışık yeşillik
1 adet konserve kuşkonmaz
tuz, karabiber
Somonun marinasyonu için öncelikle, derin bir kaba iki çorba kaşığı sıvıyağ alın
Ardından kırmızı soğanı küp küp doğrayın, limonu yuvarlak üç-dört parçaya kesip defneyaprağı ile hepsini sıvıyağa karıştırın
Somon filetoyu kabın içine yerleştirin ve bir saat kadar buzdolabında bekletin
Ispanağı yıkayıp, irice doğrayın
Soğanı ince ince doğrayıp, derin bir tencerede kalan sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar pişirin
Ispanağı ekleyip ıspanak suyunu bıraktıktan sonra yeterince tuz ve karabiber ilave edin
Ardından kremayı ekleyin
Kremayla ıspanak birbirine iyice karıştıktan sonra ocaktan alın
Somonu orta derece sıcaklıktaki ızgarada ya da oluklu tavada pişirin
Servis tabağına sote ıspanağı alıp üzerine somonu yerleştirin
Somonun üzerine bir adet kuşkonmaz yerleştirdikten sonra yeşillikle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul