08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Koyun Güveci Tarifi Yapılışı
koyun eti güveci - sebzeli güveç - fırında koyun güveci
MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Bu yemek için 1 kilo kadar koyun etinin yağlı flatosundan alınır Küçük küçük kuşbaşı doğranır
Toprak güveç tenceresine konularak fırında suyunu salıp, sonra çekmesi beklenir
Suyunu çekince ateşden alınıp bir süre de karıştırılarak kavrulur, iri bir soğan ince ince çentilir ve soğanın da etle birlikte karıştırılarak öldürülmesi sağlanır
Sonra, 200 gram bamya, 2 ortaboy kabak, 200 gr taze fasulye, patates, orta boy iki patlıcan,2 dolmalık biber güzelce ayıklanıp yıkanır, kuşbaşı parçalara bölünür
iyice pişmeyi sağlamak bakımından sebzelerin, aşağıdan yukarıya doğru şu sırayla kat kat konulması gerekir En alttaki etin üzerine önce fasulye, sonra patatesler, bamyalar, patlıcanlar, dolmalık biberler ve kabaklar
En üste de İri halkalar halinde kesilmiş domatesler dizilir Bu sebzelerin üstlerine çıkıncaya kadar kaynar sıcak su konarak fırında 1 5 saat kadar tutulmak suretiyle pişirilir
|
|
|