Konu
:
Biftek Sarması Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Biftek Sarması Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biftek Sarması Tarifi Yapılışı
Biftek Sarması Tarifi - Biftek Sarmasının Yapılışı - Biftek Sarması Nasıl Yapılır
Malzemeler
4 büyük dilim dinlenmiş dana bifteği
1 orta boy havuç
4 küçük salatalık turşusu
2domates
Sos:
Yarım bardak su
1 çay kaşığı un
1 fincan süt
1 çorba kaşığı salça
tarifi
Kızartma tavası yağsız pişirme şartlarına göre hazırlanır
Dinlenmiş ve çok ince dövülmüş bifteklerin içine,kibrit şeklinde kesilmiş havuç ile ince doğranmış salatalık turşusu konur
Biftek bohça gibi düzgünce sarılır,bir sicimle sarılır
Kızdırılmış tavada 10 dakika müddetle her tarafı pişirilir
Kabukları soyulmuş, küçük doğranmış domatesler ilave edilir,kapağı kapatılır
Ocak en düşük aleve getirilir
15 dakika sonra biftek sarmaları çevrilir,20 dakika daha pişirilir
Sonra bifteklerin üzerindeki sicimler alınır
Tavada biriken mayi,sosmalzemesi ile karıştırılır ve 5 dakika ısıtılır
Pişmiş biftek sarmaları ile birlikte sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul