Konu
:
Fırında Kıymalı Makarna Graten Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kıymalı Makarna Graten Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kıymalı Makarna Graten Tarifi Yapılışı
Fırında Kıymalı Makarna Graten Tarifi - Fırında Kıymalı Makarna Yapılışı - Fırında Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır - Fırında Kıymalı Makarna Graten Malzemeleri
Malzemeler
Hamuru için:
1/2 paket spagetti makarna
6 su bardağı su (makarnayı haşlamak için)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
150 gr
kıyma (yağsız)
1 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Beşamel sos için:
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
3 çorba kaşığı sıvı yağ
75 gr
kaşar rendesi
tuz
Tencereye suyu alıp kaynatalım
2 çorba kaşığı sıvı yağı, tuzu ve makarnaları ekleyip diriliklerini kaybedene dek haşlayarak ateşten alalım ve suyunu süzelim
Tavaya sıvı yağı alıp kıymayı ve küp doğranmış soğanı ekleyerek 3-4 dakika kavuralım
Salçayı, tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak ateşten alalım
Beşamel sosu hazırlayalım
Bir tavaya sıvı yağı alıp unu ekleyelim
Unu birkaç kez çevirelim
Karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyerek sos koyulaşana dek pişirip ateşten alalım
Sosu iyice ılıtarak yumurtayı ilave edip karıştıralım
Fırın kabını margarinle yağlayıp hafifçe un serperek makarnaların yarısını boşaltalım
Üzerine kıymalı harcı yayalım
Üzerine kalan makarnaları yayarak beşamel sosu gezdirip üstünü düzeltelim ve kaşar rendesi serpelim
Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında kaşarlar eriyip hafifçe pembeleşene dek pişirelim
Makarnayı fırından alıp dilimleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul