Konu
:
Yeşil Biberli Dana Eti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Biberli Dana Eti Tarifi
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Biberli Dana Eti Tarifi
Yeşil Biberli Dana Eti Tarifi
Malzeme:
320 gram bonfile dana eti
8-10 adet mantar
2 adet renkli dolmalık biber
1 adet soğan
2 adet havuç
60 gram soya sos
2 çorba kaşığı Bizim mutfak Nişasta
1 kahve fincanı et suyu
1 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon
2 siş sarımsak
sebze çeşnisi
Kızartmak İçin :
Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
İlk olarak mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin
Dolmalık biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarttın
Havuçları soyup kararmamaları için suyun içinde bekletin
Mantarları ve havucu sudan alıp kurulayın
Daha sonra soğanı, mantarı, havucu ve biberleri iri iri doğrayın
Yaprak şeklinde doğradığınız dana etini baharatlar ve yarım çorba kaşığı nişasta ile karıştırıp en az 2–3 saat bekleterek marine edin
Sonra dana etlerini marinasyondan alıp kızgın sıvıyağda kızartın
Yapışmaz yüzeyli bir tavada sarımsak, dolmalık biber, havuç, mantar ve soğanı soya sos ile soteleyin
Karışıma kalan nişastayı, sebze çeşniyi ve et bulyonu ve etleri ekleyerek sotelemeye devam edin
En son olarak baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul