Yalnız Mesajı Göster

Güveç, Güveç Yapilisi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveç, Güveç Yapilisi



Güveç denince aklıma hep Ramazan ayı gelir,
gerçekten de Ramazan da daha fazla yapılır güveç
Tadına da doyum olmaz
Aynı malzemelerle çelik yada teflon tencerede yapsanız toprak kabın verdiği lezzeti vermez
Güveç te ben anadolu insanının sıcaklığını hissederim
O duygular, hüzünler, mutluluklar sanki toprak kapta pişen yemekle birlikte bize yansır
Çelik tenceredeki yemeklerde
aynı duyguları almak mümkün değil
Güveç denilince akla sadece türlü yapılır gibi gelir;
yani sadece et ve sebzelerden yapılan sulu yemek
Halbuki güveçte pişen kuru fasulyenin ve pilavında tadına doyulmaz
Hiç yaptınız mı veya hiç yediniz mi bilmem ama kesinlikle güveç
te bulgur pilavı yapmanızı tavsiye ederim

Enfesss bir lezzet
Benim toprak kabtan tepsimde var
Tavukları, köfteleri veya patatesleri dizip fırına veriyorum
Kesinlikle lezzet farkı oluyor fırın tepsisinde pişen veya tavada kızaranlarla
Biz güveçi yaz kış sürekli yaparız
Hele yaz ki malzemelerle sanki daha güzel gelir bana
Fasulye, patlıcan , kabak, biber aklınıza ne gelirse doldururum
Kışın daha sınırlı oluyor Fasulyeyi de taze bulmak yerine
dondurucudan çıkartıyorum, domateste dondurucudan Havuç, kırmızı
salça yapılan biber, patates, bol maydanoz, sarmısak ve en önemlisi
kuşbaşı et ( kemikli yada kemiksiz farketmez ) Ağır ateşte 1 saati
geçer pişmesi Közde pişen türk kahvesinin tadı ile yavaş pişen
yemeğin tadına doyulmuyor bence

Artık bu kadar laf yeter AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla