Fırın Poşetinde Kuzu Tandır Tarifi Yapılışı
Fırın Poşetinde Kuzu Tandır Tarifi-Fırın Poşetinde Kuzu Tandır Yapılışı-Fırın Poşetinde Kuzu Tandır Malzemeleri-Fırın Poşetinde Kuzu Tandır
Malzemeler:
•1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)
•Marine Malzemeleri:
•2-3 baş kuru soğan
•2 diş sarımsak
•tuz, karabiber
•arzuya göre kekik
•3 yemek kaşığı zeytinyağı
•birkaç defne yaprağı
•Ayrıca:
•4-5 patates
•2-3 havuç
•5-6 biber
Hazırlanması:
1Soğanları irice halka şeklinde doğrayın Saımsakları da doğrayın Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin
2Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin
3Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın)
4Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin
|