08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı Cevizli Hindi Tarifi Yapılışı
Narlı Cevizli Hindi Tarifi - Narlı Cevizli Hindi Yapılışı - Narlı Cevizli Hindi Nasıl Yapılır - Narlı Cevizli Hindi Malzemeleri - Banvit Narlı Cevizli Hindi

İçindekiler:
1 tabak Banvit Hindi Bonfile
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı zerdeçal
200 gr ceviz (iri kırıklanmış)
500 ml piliç suyu
200 ml nar suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
30 ml limon suyu
1 adet nar (ayıklanmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağının yarısını ısıtıp, soğan ve zerdeçalı katın Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin
Karıştırmaya devam ederek ceviz, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın Tencerenin kapağını kapatmadan 15-20 dak kaynatın
Nar suyu, tozşeker ve limon suyunu karıştırın
Kalan yağı ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte, her iki yüzlerini altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dak pişirin Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak pişirin
Cevizli sosu tahta bir spatula ile karıştırarak içine limonlu nar suyunu akıtın Kısık ateşte ve karıştırmaya devam ederek, sos hafif koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin
Etlerin üzerine nar sulu sosu gezdirin Nar taneleri serperek servis yapın
|
|
|