Konu
:
Ciğer Kavurması Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Kavurması Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Kavurması Tarifi Yapılışı
Ciğer Kavurması Tarifi
Ciğer Kavurması Yapılışı
Ciğer Kavurması
CİĞER KAVURMASI
Malzemeler:
1 kg dana ciğeri
1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)
4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ
1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ
1 çorba kaşığı sirke
yarım çay bardağı sıcak su
1-2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır
(bu işlemi kasabınızda yapabilir)
Soğuk su ile yıkanıp süzülür
Tavaya sıvıyağ ve margarin konur
Ciğer ilave edilir
Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur
Soğan piyazlık doğranır
Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur
Daha sonra ciğerler üzerine konur
Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur
Sıcak su ilave edilir
Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul