Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Kavurması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Kavurması Tarifi Yapılışı



Ciğer Kavurması Tarifi
Ciğer Kavurması Yapılışı
Ciğer Kavurması



CİĞER KAVURMASI

Malzemeler:
1 kg dana ciğeri
1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)
4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ
1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ
1 çorba kaşığı sirke
yarım çay bardağı sıcak su
1-2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür
Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur
Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur
Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla