Konu
:
Soğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Soğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi Yapılışı
Soğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi - Soğan Soslu Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır - Soğan Soslu Kuzu Külbastı Malzemeleri
Soğan Soslu Kuzu Külbastı
Malzemeler
1 kg kuzu külbastı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ (sosu için)
15 adet arpacık soğan (sosu için)
2 adet sivri biber (sosu için)
2 adet domates (sosu için)
1 yemek kaşığı salça (sosu için)
2 su bardağı su (sosu için)
1 tatlı kaşığı şeker (sosu için)
Bir miktar çekilmiş karabiber (sosu için)
2 tablet Knorr Et Bulyon
Hazırlanışı
1
Eti yumuşatmak için kâsenin içine kekiği, biberiyeyi, zeytinyağını, 1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi ve yoğurdu koyup bir çatal yardımı ile çırpın
2
Sosu ortadan ikiye kestiğiniz külbastıların üzerine döküp en az yarım saat etleri bu sosta bekletin
3
Sosu için: Tavada yağı kızdırıp içine ortadan ikiye kestiğiniz arpacık soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip sote etmeye devam edin
Doğranmış domatesleri ekleyip 5-6 dakika pişirin
İçine salçayı, 2 tablet Knorr Et Bulyon’u, suyu, şekeri, çekilmiş karabiberi ilave edip sosu bir taşım kısık ateşte pişirin
4
Sosta bekleyen kuzu külbastıları yağsız tavada pişirin
Servis tabağına alarak üzerine soğanlı sostan döküp taze biberiye ile süsledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul