Yalnız Mesajı Göster

Soğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi Yapılışı



Soğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi - Soğan Soslu Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır - Soğan Soslu Kuzu Külbastı Malzemeleri





Soğan Soslu Kuzu Külbastı

Malzemeler

1 kg kuzu külbastı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ (sosu için)
15 adet arpacık soğan (sosu için)
2 adet sivri biber (sosu için)
2 adet domates (sosu için)
1 yemek kaşığı salça (sosu için)
2 su bardağı su (sosu için)
1 tatlı kaşığı şeker (sosu için)
Bir miktar çekilmiş karabiber (sosu için)
2 tablet Knorr Et Bulyon

Hazırlanışı

1 Eti yumuşatmak için kâsenin içine kekiği, biberiyeyi, zeytinyağını, 1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi ve yoğurdu koyup bir çatal yardımı ile çırpın
2 Sosu ortadan ikiye kestiğiniz külbastıların üzerine döküp en az yarım saat etleri bu sosta bekletin
3 Sosu için: Tavada yağı kızdırıp içine ortadan ikiye kestiğiniz arpacık soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip sote etmeye devam edin Doğranmış domatesleri ekleyip 5-6 dakika pişirin İçine salçayı, 2 tablet Knorr Et Bulyon’u, suyu, şekeri, çekilmiş karabiberi ilave edip sosu bir taşım kısık ateşte pişirin
4 Sosta bekleyen kuzu külbastıları yağsız tavada pişirin Servis tabağına alarak üzerine soğanlı sostan döküp taze biberiye ile süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla