Yalnız Mesajı Göster

Bamyalı Hindi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamyalı Hindi Tarifi Yapılışı



Bamyalı Hindi Tarifi - Bamyalı Hindi Yapılışı - Bamyalı Hindi Nasıl Yapılır - Bamyalı Hindi Pişirme Süresi





İçindekiler:
1 paket Banvit Hindi Lokma Izgara
3 çorba kaşığı tereyağı
5 diş sarmısak (kabuklu)
200 ml su (kaynar)
1/2 adet limonun suyu
Tuz
1/2 kg bamya
2 adet domates (iri doğranmış)
4 dilim limon (yarım halka kesilmiş)

Isıtılmış tereyağında et ve sarmısakları karıştırarak 3-4 dak soteleyin
Sotelenmiş malzemeyi bir fırın kabına alın Üzerine su, limon suyu, tuz gezdirip bamyaları ilave edin
Fırın kabını ya bir kapak ya da alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dak pişirin
Domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla