Yalnız Mesajı Göster

Tandır Tavuk But Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tandır Tavuk But Tarifi Yapılışı



tavuk nasıl pişirilir - marine edilmiş tavuk but tarifi - fırında tavuk


Malzemeler:

* 1 su bardağı yağsız yoğurt
* yarım limonun suyu
* 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
* 3-4 diş sarımsak, dövülmüş
* 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
* 1 yemek kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* yarım tatlı kaşığı tuz
* 1/4 tatlı kaşığı karabiber
* 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
* 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
* 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
* 6 tavuk but derileri ve fazla yağları temizlenmiş
* 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
* süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
* raita

Hazırlanması:

1 Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın
2 Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin
3 Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla