Yalnız Mesajı Göster

Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi Yapılışı



Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi-Kişnişli Zencefilli Mantar Yapılışı-Kişnişli Zencefilli Mantar Malzemeleri



Taze kişniş ve zencefilin ülkemizde yemek baharatı olarak kullanımı fazla yaygın değildir Halbuki ikisi de vücut için çok faydalıdır Faydasının yanında yemeklere hoş bir lezzet katarlar

Malzemeleri

1/2 kilo mantar (yıkanmış, dilimlenmiş)
2 diş doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3-5 dal doğranmış taze kişniş
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
sıvıyağ

Yapılışı
Bir tencerede yağı ısıtın Üzerine kişniş, zencefil ve sarımsağı ilave edip kokuları çıkana kadar biraz kavurun Üzerine biraz sulandırdığınız salçaları ekleyip mantarları katın Biraz kavurduktan sonra üzerini kapatıp kendi suyuyla pişmesini sağlayın Orta-kısık ateşte 15 dk sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır Tuzunu ayarlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla