Konu
:
Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi Yapılışı
Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi-Kişnişli Zencefilli Mantar Yapılışı-Kişnişli Zencefilli Mantar Malzemeleri
Taze kişniş ve zencefilin ülkemizde yemek baharatı olarak kullanımı fazla yaygın değildir
Halbuki ikisi de vücut için çok faydalıdır
Faydasının yanında yemeklere hoş bir lezzet katarlar
Malzemeleri
1/2 kilo mantar (yıkanmış, dilimlenmiş)
2 diş doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3-5 dal doğranmış taze kişniş
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
sıvıyağ
Yapılışı
Bir tencerede yağı ısıtın
Üzerine kişniş, zencefil ve sarımsağı ilave edip kokuları çıkana kadar biraz kavurun
Üzerine biraz sulandırdığınız salçaları ekleyip mantarları katın
Biraz kavurduktan sonra üzerini kapatıp kendi suyuyla pişmesini sağlayın
Orta-kısık ateşte 15 dk sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır
Tuzunu ayarlayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul