Konu
:
Tavuk Eti Çeşitleri İçin Terbiye Sosu Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Eti Çeşitleri İçin Terbiye Sosu Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Eti Çeşitleri İçin Terbiye Sosu Tarifi Yapılışı
Tavuk Eti Çeşitleri İçin Terbiye Sosu Tarifi
Tavuk Eti Çeşitleri İçin Terbiye Sosu Yapılışı
Tavuk Eti Çeşitleri İçin Terbiye Sosu Malzemeleri
MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş)
3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal)
3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası)
3 yemek kaşığı soya sosu
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Eğer arzu ederseniz;
1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır
HAZIRLANIŞI
6 adet orta boy
t
avuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul