Yalnız Mesajı Göster

Marengo Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marengo Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı



Marengo Usulü Tavuk Tarifi - Marengo Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Marengo Usulü Tavuk Malzemeleri





Malzeme: (4 kişilik)
Büyük bir tencere kullanmak tavuğun daha kolay kızarmasını sağlar Kullandığımız yağ oranı düşük olduğunan tavukların yapışmamaları için sık sık çevirin
• 1 çorba kaşığı un
• 4 adet kemiksiz tavuk budu, derisi çıkarılmış
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş
• 2 diş sarmısak, ezilmiş
• 100 gr mantar, temizlenmiş
• 400 gr domates, doğranmış
• 2/3 bardak tavuk suyu
• Tuz ve karabiber

Hazırlama:

Una tuz karabiber ekleyip tavuk butlarını bulayın Yağı büyük bir tencerede eritin ve tavukların her tarafı pembeleşinceye kadar 5-10 dakika çevirin Kevgirle çıkarıp bir kenara alın Tencereye soğanı, sarımsağı ve mantarı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika pişirin Tavuğu tekrar tencereye koyun ve kalan malzemeleri ekleyin Arzuya göre tuz ve karabiberle tatlandırın Bir kapakla tavuk pişene kadar 1 saat kadar pişirin Tavukları servis tabağın alın Sos çok suluysa pelteleşene kadar kaynatın Sosu kaşıkla tavukların üzerine dökün ve sade pilav veya bulgurla sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla