Konu
:
Marengo Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Marengo Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marengo Usulü Tavuk Tarifi Yapılışı
Marengo Usulü Tavuk Tarifi - Marengo Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Marengo Usulü Tavuk Malzemeleri
Malzeme: (4 kişilik)
Büyük bir tencere kullanmak tavuğun daha kolay kızarmasını sağlar
Kullandığımız yağ oranı düşük olduğunan tavukların yapışmamaları için sık sık çevirin
• 1 çorba kaşığı un
• 4 adet kemiksiz tavuk budu, derisi çıkarılmış
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş
• 2 diş sarmısak, ezilmiş
• 100 gr
mantar, temizlenmiş
• 400 gr
domates, doğranmış
• 2/3 bardak tavuk suyu
• Tuz ve karabiber
Hazırlama:
Una tuz karabiber ekleyip tavuk butlarını bulayın
Yağı büyük bir tencerede eritin ve tavukların her tarafı pembeleşinceye kadar 5-10 dakika çevirin
Kevgirle çıkarıp bir kenara alın
Tencereye soğanı, sarımsağı ve mantarı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika pişirin
Tavuğu tekrar tencereye koyun ve kalan malzemeleri ekleyin
Arzuya göre tuz ve karabiberle tatlandırın
Bir kapakla tavuk pişene kadar 1 saat kadar pişirin
Tavukları servis tabağın alın
Sos çok suluysa pelteleşene kadar kaynatın
Sosu kaşıkla tavukların üzerine dökün ve sade pilav veya bulgurla sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul