Yalnız Mesajı Göster

Buğday Yatağında Hindi Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğday Yatağında Hindi Tarifi Yapılışı



Buğday Yatağında Hindi Tarifi - Buğday Yatağında Hindi Yapılışı - Banvit Buğday Yatağında Hindi - Banvit Tarifleri





İçindekiler:
1 tabak Banvit Hindi Bonfile (şerit doğranmış)
200 gr aşurelik buğday (haşlanmış, süzülmüş)
200 ml su
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zencefil kökü (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı soya sosu
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç (soyulmuş, verev dilimlenmiş)
350 gr karnabahar (çiçekli kısımları)
250 gr kestane (kebap yapılıp, soyulmuş)
5 sap maydanoz (ince kıyılmış)

Su, limon suyu, bal, zencefil, soya sosu ve sarmısağı karıştırıp, mısır nişastasını ekleyin ve eritin
Derin bir tavada yağı ısıtıp havuçları yüksek ateşte 3 dak kızartın Karnabahar ve kestaneleri katıp 2-3 dak daha soteleyin ve sebzeleri tavadan alın
Aynı tavada etleri 3 dak karıştırarak soteleyin Hazırladığınız zencefilli sosu ilave edip koyulaşıp, yarı şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Pişirdiğiniz sebzeleri katıp ısıtın
Hazırladığınız karışımı aşurelik buğdayın üzerinde ve maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla