Konu
:
Buğday Yatağında Hindi Tarifi Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Buğday Yatağında Hindi Tarifi Yapılışı
08-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğday Yatağında Hindi Tarifi Yapılışı
Buğday Yatağında Hindi Tarifi - Buğday Yatağında Hindi Yapılışı - Banvit Buğday Yatağında Hindi - Banvit Tarifleri
İçindekiler:
1 tabak Banvit Hindi Bonfile (şerit doğranmış)
200 gr aşurelik buğday (haşlanmış, süzülmüş)
200 ml su
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zencefil kökü (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı soya sosu
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç (soyulmuş, verev dilimlenmiş)
350 gr karnabahar (çiçekli kısımları)
250 gr kestane (kebap yapılıp, soyulmuş)
5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Su, limon suyu, bal, zencefil, soya sosu ve sarmısağı karıştırıp, mısır nişastasını ekleyin ve eritin
Derin bir tavada yağı ısıtıp havuçları yüksek ateşte 3 dak
kızartın
Karnabahar ve kestaneleri katıp 2-3 dak
daha soteleyin ve sebzeleri tavadan alın
Aynı tavada etleri 3 dak
karıştırarak soteleyin
Hazırladığınız zencefilli sosu ilave edip koyulaşıp, yarı şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
Pişirdiğiniz sebzeleri katıp ısıtın
Hazırladığınız karışımı aşurelik buğdayın üzerinde ve maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul