Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Elmalı Bezelye Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Elmalı Bezelye Tarifi Yapılışı



Zeytinyağlı Elmalı Bezelye Tarifi - Zeytinyağlı Elmalı Bezelye Yapılışı - Zeytinyağlı Elmalı Bezelye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Elmalı Bezelye Malzemeleri



Gerekli Malzemeler:
2 adet yeşil elma
200 gr iç bezelye
4 diş sarımsak
4 adet arpacık soğan
1/2 adet limon,
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su

Öncelikle 2 adet yeşil elmayı soyunuz, çekirdeklerini çıkartınız ve 6 eşit parçaya bölünüz 4 adet arpacık soğanı dairesel şekilde olmak kaydıyla 3 eşit parçaya bölünüz Sarımsakları da gelişi güzel şekilde üçe bölünüz
Orta boy bir tencerenin içerisine 200 gr iç bezelyeyi koyunuz, üzerine elma dilimlerini diziniz, sonra üzerlerine arpacık soğanları ve sarımsakları koyunuz 1 adet limonun suyunu, 1 yemek kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu, 6 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 su bardağı su koyunuz
Bir pişirme kağıdını tencerenizin boyunda kesiniz, dörde katlayarak üçgen boyutuna getirip tam ortasını kesiniz ve daire şekli elde ediniz Bu kağıdı tencerenin üzerine kapatınız, sonra ağırlık yapması için bir adet tabağı ters çevirip koyunuz, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika pişiriniz Ilık veya soğuk servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla