08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab Tarifi Yapılışı Resimli
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
Bahçıvan Kebab Tarifi
Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
kuşbaşı kuzu eti[*]30 adet arpacık soğanı[*]3 çorba kaşığı tereyağı[*]2 adet orta boy domates[*]2 adet havuç[*]250 gr sultani[*]bezelye[*]Tuz, karabiber[*]Kırmızı pul biber[*]1/2 demet dereotu[/list] Yapılışı
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin
Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz )
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın
|
|
|